Подвійні очки для Alpine в Зандворті

Команда Alpine F1 Team заробила подвійні очки на неймовірному і атмосферному Гран-прі Нідерландів. Фернандо Алонсо фінішував шостим після запаморочливого обгону Карлоса Сайнса на передостанньому колі, а Естебан Окон проїхав картатий прапор на дев'ятому місці.

Подвійні очки для Alpine в Зандворті
Подвійні очки для Alpine в Зандворті

Гонка почалася в запеклих, сонячних умовах, Фернандо швидко стартував, обігнавши Естебана і Антоніо Джовінаццо в третьому повороті. Потім обидва пілоти Alpine утримували позиції до свого єдиного піт-стопа, на який вони заїхали послідовно і поміняли шини Soft на Medium.

Далі Фернандо і Естебан контролювали стан шин, залишаючись в комфортному для себе темпі в першій десятці. Естебан поступився однією позицію атакуючого Серхіо Переса, який стартував з піт-лейн, і в підсумку фінішував дев'ятим, що стало його четвертим фінішем в очках поспіль. Фернандо скоротив відставання від Ferrari Сайнса до мінімуму, перш ніж провести сміливий обгін на заключній стадії гонки.

Команда Alpine F1 Team як і раніше займає п'яте місце в Кубку конструкторів і тепер прямує в Монцу, щоб продовжити набирати очки.

Естебан Окон, стартував 8-м, фінішував 9-м:
Естебан Окон, стартував 8-м, фінішував 9-м:
«Це була насичена гонка, і я радий, що вдалося набрати очки. Початок був досить напруженим, але мені сподобалася битва. Ймовірно, у нас був темп, щоб фінішувати на позицію або дві вище, але нам не дуже щастило з деякими ситуаціями, такими як сині прапори, наприклад, у вирішальні моменти. Однак, як команда, ми весь вікенд показували добрий темп і можемо бути задоволені цим. Ми заробили важливі очки для Кубка конструкторів і вирушаємо в Монцу, прагнучи повторити цей результат. Минулого року ми були там конкурентоспроможні, і наша мета - продовжити набирати очки».
Фернандо Алонсо, стартував 9-м, фінішував 6-м:
Фернандо Алонсо, стартував 9-м, фінішував 6-м:
«Гарні вихідні для нас. Ми набрали кілька очок за шосте місце, та й в цілому ми були конкурентоспроможними протягом усього вікенду. Я добре стартував, але в першому і другому поворотах було дуже щільно, і мені довелося проїхати ширше, щоб уникнути контакту. Потім ми встановили добрий ритм і провели впевнену гонку. Обгін Карлоса [Сайнса] в кінці був фантастичним, оскільки на початку гонки я не думав, що ми зможемо наздогнати Ferrari. Цікаво, чи зможемо ми зберегти наш темп в Монці. У Спа на сухій трасі ми вперше налаштували машину на мінімальну притискну силу, так що давайте подивимося, чи зможемо ми провести ще один добрий уїк-енд в Італії».
Марцін Будковські, виконавчий директор:
Марцін Будковські, виконавчий директор:
«Це була досить захоплююча гонка на трасі, де, як ми очікували, обганяти буде складно. Обидва пілоти непогано стартували, хоча ледь не зіткнулися один з одним на першому колі. На щастя, цього вдалося уникнути, потім ми досить швидко обійшли Джовінаццо і підтримували свій темп, контролюючи шини, щоб проїхати гонку з однією зупинкою. Друга частина гонки була досить активною і бойовою. Естебан поступився позицією Серхіо [Пересу], який був на шинах Soft і на більш швидкій машині. Фернандо провів прекрасний бій з Карлосом [Сайнсом] за шосте місце. Це гарні очки в Чемпіонаті для команди, проте сильний виступ П'єра [Гасли] і Alpha Tauri означає, що вони відіграли у нас два очки в Кубку конструкторів. Боротьба продовжиться в Монці. Вітаємо Макса з домашньою перемогою перед неймовірними фанатами - всі вихідні панувала неперевершена атмосфера, яку ми не бачили вже дуже давно».