Команда Alpine F1 Team продовжує набирати очки

Команда Alpine F1 Team заробила два очки на Гран-прі Монако завдяки дев'ятому місцю Естебана Окона на легендарних вулицях Монте-Карло. Фернандо Алонсо фінішував за межами очкової зони на тринадцятому місці після старту з сімнадцятої позиції.

alt
Команда Alpine F1 Team продовжує набирати очки

Своєчасний піт-стоп в поєднанні з бездоганною роботою команди допомогли Естебану фінішувати дев'ятим - четвертий раз поспіль за результатами гонки він в першій десятці.
Фернандо швидко стартував, завдяки чому наблизився до очкової зони: зупинка на 45-му колі дала йому можливість відіграти ще одну позицію. Він перетнув фінішну лінію на тринадцятому місці.
Естебан теж добре стартував, чинячи тиск на Антоніо Джовінаццо і Серхіо Переса на підйомі до Казино. Піт-стоп на 37-му колі дозволив Естебану обігнати Джовінаццо і зайняти дев'яте місце з прицілом на боротьбу за восьме місце з Ленсом Строллом, який дотримувався зворотної стратегії зміни шин - з жорстких на м'які. Стролл зміг зберегти шини до кінця гонки і не поступився позицією Естебану, який в підсумку посів дев'яте місце на фініші.

Естебан Окон, стартував 11-м, фінішував 9-м:
Естебан Окон, стартував 11-м, фінішував 9-м:
«Сьогодні була позитивна для нас гонка, ми посіли дев'яте місце і вже четвертий раз поспіль заробляємо очки. Мені вдалося обійти Джовінаццо завдяки нашій стратегії - відмінному піт-стопу від команди, але ми упустили Стролла, який був дуже швидким на більш жорстких шинах. Я щасливий знову набирати очки, особливо за умови, як сильно довелося захищатися в кінці. Ми зробимо висновки, вікенд був не простим для нас. Ми багато чому навчилися, і це допоможе нам рухатися вперед. Я впевнений, це не межа: нам є, що показати в майбутніх перегонах».
Фернандо Алонсо, стартував 17-м, фінішував 13-м:
Фернандо Алонсо, стартував 17-м, фінішував 13-м:
«Це були невдалі вихідні, так як ми не набрали очок. Як команда, ми очікували більшого. Моя гонка була непоганою, я стартував сімнадцятим і фінішував тринадцятим, обігнавши дві машини на першому колі з деяким ризиком. Наш другий відрізок на шинах Soft був досить довгим, але, схоже, вони працювали досить добре. Я задоволений гонкою, але стартувати так далеко в Монако завжди складно, і нам потрібно вдосконалюватися до Баку».
Марцін Будковські, виконуючий директор:
Марцін Будковські, виконуючий директор:
«Сьогоднішня гонка була для нас важкою. Кваліфікація ускладнила завдання на вулицях Монако, де обгін практично неможливий. Обидва гонщика добре стартували, і Фернандо піднявся на кілька позицій на першому колі. Після цього була звичайна гонка Монако з дуже невеликою кількістю обгонів. Естебан добре показав себе на своєму першому відрізку, і після піт-стопа він зміг обійти (Антоніо) Джовінаццо і став дев'ятим, але ми програли (Ленсу) Строллу, який дотримувався іншої стратегії. Суть в тому, що це не дуже вдалий вікенд для нас після двох обнадійливих виступів в Португалії та Іспанії. Ми впевнені, що це разовий інцидент, і в Баку ми повернемося туди, де були до Монако. Проте, наші суперники по Чемпіонату максимально використовували цю гонку, тому нам потрібно досягати більшого».